Rostfritt Smide som gör skillnad

Ge oss din ritning och få en leverans tillbaka

Med samarbetspartner i både Europa och Asien kan du få skräddarsydda lösningar helt efter dina ritningar. Friformssmide ger dig valfrihet, men också hållfasthet, och för den sista viktiga finishen används ofta fräsning och svarvning. Genom smide kan du också stärka materialet. Eftersom det varmbearbetas rekristalliseras nya korn efter smidet som ger isotropa egenskaper. Materialet får samma fysikaliska egenskaper i alla riktningar. Det gör skillnad. Tillsammans med våra tillverkare får du tillgång till säkerhet och en enorm kunskap i utförandet, och med goda kontakter och ett väl utbyggt samarbete kan du få din leverans snabbt och säkert - helt skapad efter dina önskemål. 

FRIFORMSSide i sin allra bästa form

Med friformssmide, precis som namnet antyder, finns det stor frihet och många möjligheter när arbetstycket ska formas. Det gör att du kan ha väldigt specifika krav på hur detaljen ska fungera och se ut, och att friformssmide är en bra metod att använda för att uppnå just detta. Jämfört med att gjuta, så har smide i de allra flesta fall högre sträckgräns, brottgräns, utmattningshållfasthet plus större brottförlängning. Det gör att du får en komponent som kan stå emot och tål upprepande belastningar, har en yta som i hög grad kan stå emot deformation samt kan stå emot dragkraft utan att påverkas genom sprickbildning. Dessutom får du en stor lokal förlängning intill ett materialbrott genom brottförlängning. En hög brottförläning är exempelvis viktig i applikationer där du inte vill ha plötsliga haverier. 

Visste du att Scandinox är extra duktiga på legeringar som:
904L, EN 1.4539
Alloy 600, 625, 800
Alloy C276
​​​​​​​UNS S31254, 254SMO
UNS S32750, Superduplex
UNS S32760, Superduplex
UNS S31803, Duplex
Austenitiska stål
Nickelbaslegeringar
Titan

​​​​​​​Vill du veta mer om smide? Skicka en fråga direkt till oss.

Letar du efter smide?

Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal om friformssmide, rostfritt stål och vilka legeringar  som vi har på lager till dig. 
​​​​​​​ 
Här når du oss:
Tel: 035-17 99 50
E-post: info@scandinox.se

Eller skicka ett meddelande direkt genom att fylla i dina uppgifter!